MacHelp logo

Welkom bij MacHelp

Tap hier voor direct contact!

038 33 888 40

Telefonisch support is beschikbaar van maandag t/m vrijdag van 08:30 tot 17:00 uur.
Het servicepunt is geopend van maandag t/m zaterdag van 8.30 tot 17.00 uur.
Wat kunnen wij van MacHelp vandaag voor je doen?

MacTips

MacTips

Bestanden van de computer verwijderen

Bestanden, mappen en andere items die je niet meer nodig hebt, kunt je natuurlijk verwijderen. Maar zijn die bestanden dan wel ècht verwijderd?

Bestanden van de computer verwijderen
 
Bestanden, mappen en andere items die je niet meer nodig hebt, kunt je natuurlijk verwijderen.
 
Voor je dit doet is het natuurlijk wel verstandig eerst een reservekopie te bewaren van belangrijke onderdelen als je probeert ruimte op je harde schijf vrij te maken voor andere zaken.
 
1. Sleep de onderdelen naar de prullenmand (aan het einde van het Dock).
Bestanden of mappen die je naar de prullenmand sleept, worden in de prullenmand bewaard totdat je de prullenmand definitief leegmaakt. Als je een verwijderd onderdeel wilt herstellen, kun je het onderdeel uit de prullenmand terugzetten, mits je deze nog niet hebt geleegd. Klik op het prullenmandsymbool om het venster 'Prullenmand' te openen en sleep onderdelen terug naar de oorspronkelijke plaats.
 
2. Kies de optie 'Leeg prullenmand' uit het Finder-menu.
 
Zelfs na het legen van de prullenmand is het soms mogelijk verwijderde bestanden nog te herstellen met speciale software voor gegevensherstel. Om bestanden zo te verwijderen dat deze niet kunnen worden hersteld, kiest je 'Leeg prullenmand veilig' uit het Finder-menu (links bovenin naast het appeltje). Bestanden die op deze wijze worden verwijderd, worden volledig overschreven door betekenisloze gegevens. Dit kan enige tijd duren, afhankelijk van de grootte van het bestand. Je gebruikt 'Leeg prullenmand veilig' bijvoorbeeld als u je computer verkoopt of weggeeft. Maar in het geval van verkoop of doorgeef actie is het natuurlijk altijd aan te raden een schone installatie uit te voeren.
Als een onderdeel is beveiligd, kunt je het niet naar de prullenmand verplaatsen. In dit geval selecteert je het onderdeel, kiest je 'Toon info' uit het Archief-menu en schakelt je het aankruisvak 'Beveiligd' in het gedeelte 'Algemeen' uit. Als je niet de eigenaar van het onderdeel bent, moet je mogelijk een beheerdersnaam en -wachtwoord opgeven om het onderdeel naar de prullenmand te kunnen verplaatsen.
Druk op de Option-toets terwijl je op 'Leeg prullenmand' klikt als je wilt voorkomen dat de waarschuwing verschijnt. Je kunt deze waarschuwing ook uitschakelen in het paneel 'Geavanceerd' in het Finder-voorkeurenvenster.

Vragen staat vrij!


Vul uw naam in

Vul uw telefoonnummer in

Vul uw e-mailadres in

Stel uw vraag
Neem contact met mij op via

Invalid Input

Nieuwsbrief

Wil je de laatste MacTips en aanbiedingen van MacHelp ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

Ben je al ingeschreven, maar wil je je gegevens wijzigen. Klik dan hier.