Ransomeware

Wat is ransomware?

Ransomware is gijzelsoftware die door hackers wordt gebruikt als chantagemiddel. Hackers sturen jou een bestand, bijvoorbeeld via e-mail, dat er vertrouwd uitziet maar waarin een programma zit dat jouw bestanden gaat versleutelen. Ransomware betekent letterlijk: losgeld software. Er wordt malware gebruikt om je computersysteem te verstoren en te versleutelen zodat je niet meer bij je gegevens kunt komen. Op deze manier wordt er gevoelige informatie verzameld of wordt er toegang verkregen tot gevoelige informatie en wordt je computer geblokkeerd.

De criminelen dwingen jou als gebruiker vervolgens om losgeld (de ‘ransom’) te betalen voor een code waarmee je de computer kunt bevrijden. Het losgeld wordt vaak geëist in de vorm van een digitale munteenheid zoals de Bitcoin. Betalen blijkt alleen niet altijd tot de oplossing te leiden. Soms blijft de gijzelsoftware op de computer staan en voeren de hackers na een aantal maanden opnieuw een aanval uit. Een back-up is belangrijk maar niet voldoende.

Je kunt met een back-up de bestanden terugplaatsen maar de hackers kunnen ook nog steeds bij alle bestanden en dreigen om jouw persoonsgegevens op een publieke server te zetten. Daarmee is een datalek ontstaan waar je vervolgens een boete voor kunt krijgen.

ransomeware risicos
Ransomeware

Wat zijn de risico’s van ransomware? 

Als jouw bedrijf gegijzeld wordt door een ransomware aanval dan heeft dat ernstige gevolgen. Je kunt niet meer bij je bedrijfsgegevens en klanten kunnen bijvoorbeeld geen bestellingen meer doen, de productie kan stil komen te liggen, facturen worden niet betaald of verstuurd en ook kan je niet meer bij de administratie.

Daarnaast is er een risico op reputatieschade omdat klanten zich zorgen maken of hun eigen gegevens ook buit gemaakt zijn. Voor grote bedrijven met meerdere computers kan een aanval enorm in de papieren lopen omdat het losgeld per computer moet worden betaald.

Hoe kan MacHelp jouw computersysteem beveiligen tegen ransomware? 

Het is belangrijk om je computersysteem te beveiligen tegen ransomware. MacHelp biedt jou of jouw bedrijf een oplossing die bestaat uit twee onderdelen: het maken van goede back-ups en ransomware beveiliging.

Meerdere keren per dag worden er back-ups gemaakt. De ransomware beveiliging is gebaseerd op artificiële intelligentie (kunstmatige intelligentie). Doordat er regelmatig backups van je bestanden worden gemaakt zijn je gegevens veilig gesteld en kunnen deze wanneer nodig hersteld worden. Daarnaast wordt door middel van kunstmatige intelligentie herkend hoe bestanden en gegevens gebruikt worden. Hierdoor vallen onregelmatigheden op en worden ransomware attacks herkent en vroegtijdig afgebroken. Zo’n aanval wordt automatisch gestopt door kunstmatige intelligentie en de gewijzigde (versleutelde) bestanden worden hersteld.

Deze ransomware beveiliging ziet het ook wanneer er ineens veel bestanden worden gedownload door bijvoorbeeld een medewerker. Ook daar wordt een melding van doorgegeven aan de beheerders en wordt de actie gestopt.. De ransomware beveiliging is geschikt voor zowel Google Workspace alsook Microsoft 365 gebruikers.

Ik wil graag advies voor mijn computersysteem
Ransomeware

MacHelp installeert en beheerd SpinOne ransomware beveiliging

Om jouw computersysteem te beveiligen tegen ransomware maakt MacHelp gebruik van SpinOne Artificiële Intelligentie. SpinOne A.I. is het enige product dat is ontworpen en gebouwd om ransomware-detectie naadloos te integreren met domeinbewaking, het maken van back-ups en het herstellen van systemen.  

 

Ik wil graag meer informatie over SpinOne Of, ik wil graag de mogelijkheden van SpinOne bespreken

Waar MacHelp je mee kan helpen

  • MacHelp: beveiligt jouw bedrijf tegen ransomware door back-ups en gebruik van kunstmatige intelligentie.

  • MacHelp: installeert SpinOne artificiële intelligentie om jouw bedrijf te beveiligen tegen ransomware.

  • MacHelp: helpt jou met de installatie van SpinOne artificiële intelligentie.

  • MacHelp: staat voor jou klaar bij alle vragen over ransomware en ransomware beveiliging.