Hoewel de kans klein is dat je je iPhone X ooit echt uit hoeft te zetten of moet resetten, is het toch handig als je weet hoe dat moet. Onze Mac Helpdesk krijgt af en toe de vraag hoe de iPhone X ge-reset moet worden. Om niet meteen in de telefoon te klimmen en ons te bellen met ons Apple nummer 038-3388840, beschrijven we in deze MacTip hoe je de iPhone X kan herstarten, uitzetten of resetten. 

Bij de vorige modellen kon je altijd een herstart forceren door de homeknop en de knop aan de zijkant tegelijk in te drukken. Aangezien de nieuwe iPhone X geen homeknop meer heeft kan dat niet meer. Het uitschakelen van de iPhone X werkt iets anders dan normaal, hieronder vertellen wij je hoe het precies zit.

Gewoon uitschakelen

Uitschakelen van je nieuwe iPhone X kan op twee manieren. Er is een manier zonder knoppen, die je kunt vinden in de Instellingen-app onder het kopje 'algemeen'. Helemaal onderaan zie je 'Zet uit' staan, waarna je de bekende schuifknop in beeld ziet. Door deze naar rechts te schuiven schakelt je iPhone X zich uit. Aanzetten kan dan weer met de aan/uitknop of door je iPhone X aan te sluiten op een stroombron.

Je kunt ook de knoppen op je iPhone X gebruiken om de iPhone uit te schakelen al gaat dit net iets anders dan bij de eerdere modellen. In plaats van alleen de aan/uitknop moet je zowel de aan/uitknop als een van de volumeknoppen ingedrukt houden, daarna verschijnt de bekende schuifknop in beeld om je toestel uit te schakelen.

Geforceerd je iPhone X herstarten

Bij vorige modellen was het mogelijk om je iPhone geforceerd te herstarten als het toestel niet meer reageerde. Bij de iPhone X gaat dit net even anders. Je moet nu een combinatie van knoppen achter elkaar indrukken, namelijk:

1. Druk kort op de volume-omhoog knop
2. Druk daarna kort op de volume-omlaag knop
3. Houd nu de aan/uitknop ingedrukt totdat je het Apple-logo in beeld ziet


Je iPhone X start direct opnieuw op. Handig als het beeld niet meer reageert, want dan kun je natuurlijk de schuifknop niet meer bedienen.

SOS-modus

Naast deze knoppencombinatie heeft Apple ook nog een nieuwe combinatie ingevoerd, namelijk de SOS-noodmelding. Door de aan/uitknop en een volumeknop tegelijk twee seconden ingedrukt tehouden kun je snel 112 bellen en worden automatisch je medische gegevens en bepaalde contactpersonen weergegeven. Ook wordt Face-ID uitgezet, zodat niemand zomaar je telefoon in komt zonder je pincode te weten. Goed om te weten!

Meer handige Apple Tips

Gaat je iPhone niet meer aan?
Emojis in macOS en iOS, wat betekenen ze?
Bekijk ook andere handige MacTips van MacHelp

 

Mac Store | Apple Support | Apple Reparatie |