iPhone gaat niet meer aan

Omdat onze Apple Support Helpdesk zich bevindt in het centrum van Kampen komen mensen regelmatig langs met problemen met betrekking tot hun iPhone. De iPhone gaat bijvoorbeeld niet meer aan of ondervindt andere problemen. Deze tip schrijven wij omdat sommige problemen snel te verhelpen zijn.

 

Wat moet ik doen wanneer mijn iPhone is vastgelopen of wanneer de iPhone een zwart scherm heeft.

Het kan zijn dat je iPhone een zwart scherm heeft of dat deze is vast gelopen. Dit probleem is vaak makkelijk op te lossen. Dit kan je doen door de iPhone geforceerd te herstarten. Het is belangrijk dat de iPhone geen gebreken heeft aan de knoppen van de iPhone en uiteraard moet de telefoon nog wel gewoon aan gaan.

Per iPhone beschrijven we de stappen die doorgenomen moeten worden om de iPhone te herstarten:

 • iPhone 8 of hoger
  Je kunt de iPhone 8 of hoger geforceerd herstarten door kort te drukken op de volume-omhoog knop, daarna kort op de volume-omlaag knop en vervolgens hou je de aan-/uitknop ingedrukt totdat het apple logo tevoorschijn komt.
 • iPhone 7 of iPhone 7 Plus
  Om de iPhone 7 of iPhone 7 Plus geforceerd te herstarten hou je de aan-/uitknop en de volume-omlaag knop vast totdat het apple logo tevoorschijn komt net als bij de andere toestellen.
 • iPhone 6s en lager
  Bij de iPhone 6s of lager kan je de iPhone geforceerd herstarten door de aan/uit knop en de thuisknop vasthouden totdat er een apple logo verschijnt. Dit is helaas niet mogelijk wanneer er een defect is aan de thuisknop.

Mijn iPhone start nog steeds niet op

Wanneer het geforceerd herstarten nog steeds geen effect heeft gehad op de iPhone dan raden we aan om de iPhone minstens een uur aan de oplader te leggen. Het zou namelijk kunnen zijn dat de batterij zo leeg is geraakt dat de iPhone niets meer doet. Wanneer je de iPhone aan de lader hebt dan moet er na een aantal minuten tot één uur al een batterij op het scherm verschijnen.

Wanneer er na het uur nog niets is gebeurd dan raden we aan om even contact met ons op te nemen via ons telefoonnummer 038-3388840 of door gewoon binnen te wandelen in onze Apple Support Helpdesk. We kunnen dan aantal vervolgstappen uitvoeren.

Mijn iPhone heeft een batterij met voedingskabel in beeld

Wanneer je iPhone niet meer aan gaat maar je hebt nog wel een batterij in beeld maar je ziet deze met een voedingskabel dan kan dit duiden op 3 verschillende problemen:

 • De kabel of power adapter is defect.
 • Er is een defect in de iPhone waardoor deze niet meer oplaadt.
 • Er zit stof in het Lightning poort van de iPhone. Dit probleem speelt vaker bij iPhones omdat deze vaak in broekzakken wordt gestopt. Hoe dit opgelost kan worden lees je later in deze tip.

In de eerste 2 gevallen is het raadzaam om langs te komen in onze Apple Support Helpdesk zo kunnen we uitzoeken waar het defect zich in bevindt.

 

Meer handige Apple Tips

Wil je iPad niet meer aan? Klik eens op deze link. Help, mijn iPad gaat niet meer aan, wat nu?
Ook handig om te weten: Hoe zet je je iPhone X uit?
Bekijk ook andere handige MacTips van MacHelp

Vragen staat vrij!