Verloren wachtwoorden opzoeken

Het kan gebeuren dat je bijvoorbeeld een e-mail account eenmalig hebt ingesteld in je Mail programma, en het wachtwoord daarna nooit meer gebruikt. Op moment dat je het wachtwoord nodig hebt weet je deze niet meer. De documentatie heb je natuurlijk na 3 jaar niet meer. In deze tip legt MacHelp uit hoe je verloren wachtwoorden toch vaak nog kunt vinden.Apple slaat de wachtwoorden op in het programma "Sleutelhangertoegang". Deze kun je gemakkelijk vinden door rechts bovenin op het vergrootglas (Spotlight) te klikken en het woord Sleutelhanger of Sleutelhangertoegang in te voeren. Dan staat bij hij de Programma's, én bij 'Beste Resultaat'. Open nu het programma.


1 zoeken spotlight

Nu kom je in een overzichtje terrecht met allerlei opgeslagen items, denk aan het wachtwoord voor je Wifi, e-mail, bezochte websites, etc.

Zoek naar de plek waarvan je het wachtwoord wilt. Als dit bijvoorbeeld van je Gmail account is, dan is dit vaak smtp.gmail.com of imap.gmail.com.
2 overzicht
Je kunt het onderdeel openen door er twee keer op te klikken.

3 vraag wachtwoord

Om je wachtwoord te bekijken, zet je een vinkje voor 'Toon wachtwoord'. Dan vraagt de computer om een wachtwoord, dit is je computer wachtwoord. Als dit wachtwoord niet werkt, probeer dan het veld eens leeg te laten. Misschien zit er wel geen wachtwoord op.

Als je daarna op "Sta toe" klikt, zul je je wachtwoord zien.

4 bekijk wachtwoord
 

Mac Store | Apple Support | Apple Reparatie |