Meerdere concepten in Apple Mail

concepten apple mailHeb jij dat ook wel eens? Dat je een mail aan het maken bent en dat je ineens allemaal mailtjes met hetzelfde onderwerp ziet verschijnen in concepten? Of dat je een mailtje allang al hebt verstuurd maar deze ook nog in concepten staat? MacHelp legt uit hoe dit kan.Dit heeft vaak te maken met de instelling van je mail account en de snelheid van je internet verbinding. Meestal heb je de mail via IMAP ingesteld en Apple mail probeert steeds op een gezet interval het mailtje op te slaan. Wanneer je internet verbinding niet snel genoeg is, dan snapt Apple mail niet dat hij al een versie heeft opgeslagen en slaat dan weer een nieuwe versie op.

De oplossing is niet je account om te zetten naar POP of je internet service provider op te bellen voor een upgrade van je verbinding. Het is een stuk simpeler, je mail account is dus via IMAP geconfigureerd. Dat betekent dat de mailboxen online staan, dus op de mailserver van je provider. Ook de concepten (Drafts) map staat dus online.

Apple mail bewaar conceptenberichten op de server
Dit kun je uitzetten. Ga hiervoor naar de Accounts instellingen van de Mail voorkeuren (Linksboven in het menu op Mail klikken->Voorkeuren->Accounts) en haal het vinkje weg bij "Bewaar conceptberichten op de server" Sluit het venster, Apple Mail vraagt nu of je de wijzigingen wilt bewaren. Klik op bewaar en klaar ben je.
apple mail save

Gooi eventuele concept berichten weg (als je er zeker van bent dat ze weg mogen).
drafts folder

Foto credits Flickr stuartpilbrow

 

Mac Store | Apple Support | Apple Reparatie