Audio converteren op de Mac

Heb je een prachtige CD in de kast staan en kan je die niet even meenemen voor onderweg op je telefoon? Niet getreurd! Gelukkig is er een oplossing waarmee je het audiobestandsformaat van de CD (.wav) kunt omzetten naar handzame audiobestanden.

Audio Converter Mac

Muziek op het juiste formaat voor je audiospeler krijgen kan met de Mac vrij eenvoudig gebeuren door een Audioconverterprogramma te installeren. MediaHuman Audio Converter is een gratis applicatie. Je kunt er je muziek mee converteren naar WMA, MP3, AAC, WAV, FLAC, OGG, AIFF, Apple Lossless en andere formaten. 

De installatie is eenvoudig te doen. Nadat de download compleet is open je het .dmg bestand in de Download folder en sleep je de MediaHuman Audio Converter.app naar je Applicatie folder. 

MHAudioConverter.dmg

Je vindt de applicatie in de Launchpad of in de Finder onder Applicaties. Nadat je de applicatie gestart hebt wijst de omzetting zich eigenlijk vanzelf.

Mediahuman Audioconverter

Klikken op formaat geeft je de mogelijkheid om voor het bestandsformaat te kiezen. Apple maakt vooral gebruik van aac/m4a en voor de beste geluidskwaliteit kies je 320 kbps. Importeren van je CD kan door de bestanden uit de Finder naar de pijl met Drop media hier te slepen.