Grote bestanden verzenden via email

Het is helaas niet mogelijk via de mail bestanden te verzenden van elke gewenste grootte. Iedere e-mail provider heeft zijn eigen limiet ingesteld. Gmail bijvoorbeeld verschaft zijn klanten een capaciteit van 25 MB per e-mail. Dat is ruim voldoende om tekstberichten ter grootte van kleine boeken te e-mailen. Maar wanneer je meerdere foto's, een filmpje of andere grote bestanden wilt verzenden, is 25 MB al gauw te weinig.

 

 

Apple mail

Naast wetransfer zijn er inmiddels ook andere mogelijkheden waarmee je grote bestanden kan verzenden. Zo heeft Apple ervoor gezorgd dat je door middel van je iCloud account mail kan verzenden met grotere bijlagen. Hier zit echter wel een limiet aan van 5GB per bericht en je mag niet meer dan 1TB aan opslag in gebruik nemen. Mail drop bestanden blijven 30 dagen bewaard op de servers van Apple. Hierna worden de bestanden verwijderd.

Allereerst is belangrijk om te kijken of de instellingen goed staan zodat je wel grote bestanden wel kan verzenden. Je kan dit controleren door in Apple Mail te gaan naar Mail -> Voorkeuren en dan naar Accounts. Hier zie je per mail account of Mail Drop aan staat. Dit kan je herkennen aan het blauwe vinkje bij ‘Verstuur grote bijlagen met Mail Drop’.

Het versturen van grote bijlagen gaat heel erg gemakkelijk. Wanneer je een nieuwe mail hebt aangemaakt dan kan je gewoon een bijlage toevoegen zoals je dat gewend bent. Apple Mail herkent automatisch dat de bijlage verstuurd moet worden met Mail Drop. De ontvanger krijgt een mailtje met jouw tekst en een link naar de bijlage die hem verwijst naar icloud.com. Hier kan hij het bestand downloaden tot 30 dagen na de verzending.

Gmail en G Suite

Voor Gmail en G Suite gebruikers heeft Google ook de mogelijkheid om grote bijlagen te verzenden via mail. Het versturen van grote bestanden met Gmail en G Suite verloopt de Google Drive. Op het moment van schrijven is de enige restrictie die wij hebben kunnen herkennen de opslag van de Google Drive. Wanneer je bijvoorbeeld 15 GB aan opslag hebt dan kan je deze bestanden delen en niet meer dan de 15 GB. Heb je een G Suite account met onbeperkt opslag dan is het dus mogelijk om onbeperkt je grote bestanden te delen zolang het maar op de drive staat.

Het versturen van een mail met grote bestanden gaat eigenlijk net zo als met Apple Mail. Dit houdt in dat je een mail gaat opstellen, je voegt een bijlage toe en je verstuurd deze. Gmail herkent dat je bijlage te groot is om te verzenden. Gmail zal uiteindelijk gaan vragen of je het document wil uploaden naar de drive mocht dit nog niet het geval zijn. Het versturen van grote bestanden werkt alleen via de Gmail omgeving op het web en via de Gmail app.

Wetransfer

Een oude bekende voor het versturen van grote bijlagen is de site wetransfer.com, een mooie gratis oplossing om bestanden tot 2 GB te versturen. Wanneer je vaak grote bestanden mailt die groter zijn dan 2 GB dan kan je ook een wetransfer pro abonnement aanschaffen waarbij je zelfs bestanden tot 20 GB kan verzenden.

Wetransfer werkt heel eenvoudig je gaat naar de site wetransfer.com. Je selecteert de te versturen bestanden en typt de emailadressen van de ontvanger en verzender in. Vervolgens kun je nog een berichtje typen en voilà! Druk op Versturen en het bestand komt terecht bij de gewenste persoon!

Onder dit artikel vind je een plugin die door wetransfer is verstrekt waardoor je makkelijk even een snelle link kan maken. Deze link kan je kopiëren en versturen via een willekeurig medium. Wij hebben geen invloed op de werking van de plugin en de data wordt uitsluitend geupload naar wetransfer. Wij kunnen dan ook geen support bieden op de werking van de plugin.

Deel je bestanden via WeTransferSucces met het versturen van grote bestanden.

Mac Store | Apple Support | Apple Reparatie | ICT Advies | Google G Suite