Refurbished-iPhone X

In ons servicepunt krijgen we vaak de vraag of het verstandig is om een refurbished of een nieuwe iPhone te kopen. In deze blog leggen we uit wat nu precies de voor- en tegenargumenten zijn om een refurbished of een nieuwe telefoon te kopen. Vanuit onze klanten zien we een enorme groei in refurbished apparaten omdat men niet meer 900 euro of meer wil uitgeven aan een iPhone. Wij proberen om klanten op de best mogelijke wijze te adviseren welke telefoon het beste bij diegene past dit kan refurbished zijn maar ook nieuw.

 Prijs

Wanneer we kijken naar de prijs van een refurbished iPhone kunnen we de conclusie trekken dat je met een refurbished telefoon minder betaald voor je toestel van hetzelfde type. Dit kan oplopen tot ruim 200 euro als we praten over een iPhone 7. Op het moment van schrijven kost een nieuwe iPhone 7 bij ons nieuw 529 euro. Wanneer we kijken naar de hoogste kwaliteit refurbished “A Grade” zien we dat deze bij ons 335 euro kost. Het grote voordeel van refurbished is dat we meer ruimte hebben om een passend advies te geven voor onze klanten. Een iPhone SE is niet meer te koop bij Apple zelf maar refurbished een zeer aantrekkelijke iPhone met een prijs van nog geen 200 euro en dan heb je een zo goed als nieuw toestel inclusief 2 jaar garantie*.

Milieu

Een belangrijk aspect waarom er voor een refurbished apparaat gekozen wordt is het milieu.

Een refurbished apparaat draagt bij aan een schonere planeet omdat de devices nu worden opgeknapt voor een tweede leven. Normaal gesproken zouden deze apparaten belanden op de vuilnisbelt terwijl dat ze nog prima in staat zouden zijn om goed te werken. Onze refurbished apparaten worden gecontroleerd door robots en voldoen aan het TÜV kwaliteitskeurmerk. Bedrijven die het keurmerk mogen voeren controleren hun iPhones op minimaal 50 punten. Zo wordt er onder andere getest op veiligheid, kwaliteit en betrouwbaarheid.

Garantie

Op onze refurbished toestel bieden we 2 jaar garantie*. Als consument zijn er weinig verschillen met de garantie van een nieuw toestel. Het belangrijkste aspect is echter de zakelijke garantie. Wanneer je zakelijk een nieuw Apple device koopt dan betekent dit dat je een standaard fabrieksgarantie van 1 jaar hebt. In zakelijk opzicht is het dus slimmer om een refurbished iPhone aan te schaffen in plaats van een nieuwe. Op een refurbished iPhone is er ook 2 jaar garantie voor zakelijke klanten. Bij refurbished geldt de 2 jaar garantie ook op je accu zowel particulier als zakelijk. Mocht de accu te snel leeglopen en door het gebruik onder een percentage van 70% zijn gezakt dan zal deze onder garantie worden vervangen.

 

pdf*Download de garantie voorwaarden

Vragen staat vrij!