Wij krijgen wel eens de vraag waarom MacHelp met Google producten werkt zoals Google Apps for Work. Apple en Google is toch water en vuur? MacHelp is toch heel erg Apple? Ja, dat klopt maar wij hebben altijd bewust gekozen om zelfstandig te blijven en niet Apple Authorized Reseller te worden.
Wij willen zelfstandige keuzes blijven maken zonder dat een externe partij onze keuzes dwingt te maken.
Ons hart ligt bij Apple producten, de kwaliteit, de vormgeving, de stabiliteit, de lange levensduur. Dat zijn wel de zaken waar we voor gaan. Het besturingssysteem Mac OS X is gebaseerd op UNIX wat het enorm veelzijdig, stabiel en veilig maakt.

Wij zoeken altijd naar goed werkbare oplossingen voor onze klanten en één van die oplossingen voor het afhandelen van e-mail en agenda is Google Apps for Work. Het is sneller in te richten dan een OS X Server en heeft ook minder onderhoud nodig dan een OS X Server.

Inmiddels is Google Docs ook uitgegroeid tot een volwaardig platform om je documenten te maken, te delen, samen te werken en opslaan. Dus adviseren en begeleiden we onze klanten naar een volwaardig Cloud platform icm. Apple met OS X en uiteraard iOS.

Wij werken al een aantal jaar met Google docs en slaan onze documenten op in Google drive, volledig in de browser. Dit komt de beveiliging ten goede (geen documenten op de laptop die gestolen kan worden). Goede inlog procedures zoals 2 staps verificatie en Single Sign on.

Apple en Google liggen niet echt met elkaar in de clinch maar Samsung en Apple hebben de afgelopen jaren flink wat tijd tegen over elkaar in de rechtszaal gezeten. 
Wij ervaren Google als een zeer trouwe software ontwikkelaar voor OS X en iOS. Extra en nieuwe functionaliteiten in software worden soms eerst voor Android en dan weer voor iOS gelanceerd. Bugs die binnen OS X met betrekking op Google functionaliteiten zitten worden snel opgelost door Google (in samenwerking met Apple overigens).

Wij vinden dat Google Apps for Work zeer goed werkt op Apple hardware. Wij stellen zelfs dat Google Apps for Work het beste draait op Apple hardware. Maar we realiseren ons ook dat er soms bedrijven zijn die bijvoorbeeld een stagiaire of een tijdelijke kracht niet met een Mac van 1000 euro op pad sturen maar ook scholen en onderwijsinstellingen willen vaak niet de investering doen die met een Mac gemoeid gaat, daarom zijn we ook Chromebooks gaan ondersteunen en wij zijn zeer enthousiast over hoe een Chromebook van bv. €350,- presteert.
Het belangrijkst is dat je platform onafhankelijk kan werken. Dus niet gebonden bent aan Windows of Mac programmatuur. Ik geef altijd als voorbeeld "Wanneer mijn koelkast een internet verbinding zou hebben dan kan ik mijn mail afhandelen" Fridge OS ;-) .
Ik wil overal en altijd met mijn software kunnen werken en niet afhankelijk van een computer te zijn die op mijn kantoor staat. Google Apps kan daarin voorzien.

Wij publiceren al jaren tips op onze website om het werken met je Mac makkelijker te maken. Omdat wij Chromebooks actief ondersteunen schrijven wij inmiddels ook tips voor het werken met Chrome OS makkelijker te maken. Zie bijvoorbeeld dit artikel met de complete lijst met sneltoetsen om het maximale uit je Chromebook te halen.


Wilt u meer informatie over Google Apps for Work of wilt u meer uitleg over dit artikel, neem contact met Dennis Bijl op. 038-3388840 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vragen staat vrij!