De consumentenbond heeft op dinsdag 27 februari een onderzoek naar buiten gebracht over refurbished toestellen.

Helaas wordt hier wederom de refurbished markt zeer negatief geportretteerd. Zoals vele weten voeren wij met trots het merk Forza Refurbished sinds november 2016 met zeer positieve resultaten. Wij kunnen vaak beter inspelen op de wensen van onze klanten met de toestellen van Forza Refurbished. De producten van Forza Refurbished worden goed ontvangen.

Verkeerd beeld

Het gebeurt nog steeds dat bedrijven 2e hands toestellen in partijen opkopen welke gelijk worden doorverkocht zonder onderhoud hieraan te plegen. Dit blijkt uit reparaties welke ook door ons worden uitgevoerd op verkochte machines door concurrenten. Hierdoor vervuild helaas de markt en krijgt refurbished in zijn geheel een slechte naam. Bij MacHelp ben je verzekerd van toestellen die zijn gecontroleerd en waar nodig onderdelen van vervangen zijn.

Feiten

In het verleden kwam het inderdaad vaker voor dat een toestel ondermaats presteert na revisie.

Dit kwam grotendeels omdat toestellen met de hand werden gecontroleerd, het antwoord van Forza Refurbished was in dit geval de aanschaf van een speciale robot welke de toestellen grondig controleren. Forza is naast Apple het enige bedrijf in Nederland die van deze machine gebruik maakt.  Hierdoor is de foutratio van de toestellen die uitgeleverd zijn sterk verminderd en zijn de toestellen van Forza Refurbished technisch en visueel de beste op de markt.

Dit prachtige resultaat bewijst zich in bijna 3000 reviews waarvan meer dan 98% van de klanten van Forza Refurbished haar producten zou aanraden.

Risico’s (?)

In het onderzoek van de consumentenbond wordt gesproken over een gok die je maakt met de aanschaf van het toestel. Je hebt kans dat je een toestel aanschaft welke ondermaats presteert.

Die kans bestaat echter ook bij de aanschaf van nieuwe toestellen. Echter wordt bij nieuwe toestellen het apparaat vaak gerepareerd als deze na aanschaf een defect vertoond. Bij MacHelp wordt bij refurbished iPhones en iPads binnen een termijn van 14 dagen het toestel onmiddellijk omgeruild voor een andere, nieuwe refurbished iPhone. Hiermee kunnen wij een klant snel van het probleem verhelpen om er voor te zorgen dat de klant weer aan de slag kan. Hiermee heeft u als klant altijd een toestel welke presteert zoals u gewend bent van Apple.

Van een gok en een groot risico spreken wij dus niet.

MacHelp blijft met trots de producten van Forza Refurbished verkopen, net zoals KPN, Telfort, Tele2 en Belsimpel.

Ben je benieuwd hoe Forza Refurbished haar toestellen controleert? Check deze video van Youtube.

Vragen staat vrij!