Op 9 september kondigde Apple een groot aantal nieuwe producten aan. Waaronder de nieuwe iPhone 6s en de iPhone 6s Plus, de iPad Pro, de vierde generatie Apple TV en nieuwe horlogebandjes voor de Apple Watch. Heeft u het event gemist? Geen probleem, wij zetten alle belangrijke informatie voor u op een rij.

 

De iPhone 6S (Plus)

iPhone 6sApple blijft de trend volgen en brengt weer een nieuwe S lijn uit. De iPhone 6s en de iPhone 6s Plus vormen nu het nieuwste aanbod van Apple. De allergrootste vernieuwing is 3D Touch. Deze nieuwe functie zorgt er voor dat de iPhone de druk herkent die je op het scherm uitoefent. Apple heeft hiervoor zelf al allerlei nieuwe functies voor verzonnen. Een voorbeeld hiervan is dat je een actie snel kunt uitvoeren, zonder dat je de app daarbij opent. De nieuwe iPhone heeft ook een nieuwe 12MP camera, waarmee "Live foto's" gemaakt kunnen worden en een nieuwe, snellere A9 processor.De Apple TV (4e generatie)


appletv4genHet is al weer een aardig tijdje terug dat de Apple TV is geïntroduceerd. De nieuwe Apple TV is zowel qua hard- als software volledig vernieuwd. Ook is de afstandbediening flink onder handen genomen en is Siri naar de nieuwe Apple TV gebracht. Wat ook een mooie toevoeging is, is de AppStore die beschikbaar is gemaakt op de nieuwe Apple TV. Ontwikkelaars kunnen nu hun eigen applicaties maken voor de Apple TV. De Apple TV krijgt de A8 processor (zelfde als in de iPhone 6) en kan hierdoor krachtige taken op zich nemen zoals gamen en snelle WiFi. De nieuwe afstandbediening beschikt over een touchpad, een gyroscoop en een accelerometer.
De iPad Pro


iPadPro PencilVele verwachtten hem al, maar het was tot aan de presentatie toch nog een twijfelgeval.

De iPad Pro is de grootste vernieuwing tot aan nu toe met een scherm van 12,9" en prestaties van een Desktop PC. Met een gewicht van ongeveer 710 gram en een dikte van 6,9mm is de iPad Pro net iets zwaarder en iets dikker dan de iPad Air 2. De iPad Air 2 blijft ook gewoon in de verkoop, hier is verder niets aan veranderd.
Ook heeft Apple de Pencil uitgebracht, de eerste stylus van Apple, iets waar - gek genoeg - Steve Jobs altijd tegen was.

De iPad Mini 4

iPadMini4Het laatste product dat is aangekondigd door Apple is de iPad Mini 4. In tegenstelling tot de "normale" iPad is de kleinere vorm van de iPad wel flink onder handen genomen. De iPad Mini 4 is intern volledig vernieuwd en is met zijn 6.1mm, 18% dunner dan zijn voorganger. De processor is 30% sneller en de graphics maar liefs 60% sneller. Ook ondersteunt de iPad Mini 4 de snelste vorm van WiFi beschikbaar.

Vragen staat vrij!