Gebruik je één telefoon voor werk en privé dan is het lastig om deze twee werelden gescheiden te houden. Je krijgt vaak toch nog berichtjes binnen wanneer je vrij bent en met de kinderen in het park wandelt of een filmpje kijkt op de bank. Dat is natuurlijk niet relaxt. MacHelp gunt jou de nodige ontspanning, daarom delen we deze handige tip met jou.

De iOS 15 zit vol met nieuwe slimme features waarmee je makkelijk contacten kunt onderhouden en je beter kunt focussen op de dingen die jij belangrijk vindt. Daarbij hoort ook de nieuwe functie ‘Focus’ waarmee je werk en privé beter kunt gaan scheiden op je telefoon. Hoe handig is dat! 

Wij leggen uit hoe het werkt:

Met de nieuwe optie ‘Focus’ zijn werk en privé te scheiden. Staat je telefoon bijvoorbeeld op ‘Persoonlijk’, dan worden berichten van de zakelijke apps stilgehouden. Je krijgt daar dan geen notificaties van. Voor ieder profiel kan je een eigen iconenscherm maken zodat je werkmail in het weekend niet in beeld verschijnt.

Focus heeft in totaal vier standaardopties: ‘Niet storen’, ‘Slaap’, ‘Persoonlijk’ en ‘Werk’. Naast de standaardopties kan je zelf profielen aanmaken voor andere situaties. Ga daarvoor naar Instellingen, kies Focus en klik op het plusteken.

Focus instellen op je iPhone:

1. Open ‘Instellingen’ en kies ‘Focus’
2. Kies dan ‘Persoonlijk’ en selecteer ‘Personen’Focus op iOS
3. Voeg de contactpersonen toe die je een melding mogen sturen, als de focus ‘Persoonlijk’ aan staat;
4. Tik op het tabblad ‘Apps’ en voeg de apps toe die je meldingen mogen sturen
5. Tik op ‘Vorige’ om terug te keren naar het hoofdscherm
6. Zet de schakelaar achter ‘Persoonlijk’ op groen


Focus automatisch activeren

Je kunt de functie Focus snel aan- en uitzetten via het bedieningspaneel. Ook kan je Focus automatisch in laten schakelen, zelfs op een specifieke locatie of tijdstip. Handig om de werkfocus op werkdagen op een bepaalde tijd in te laten gaan of bijvoorbeeld als je in de buurt van je werk bent. Hoe werkt dat?

1. Ga naar ‘Instellingen’ en dan naar ‘Focus’.
2. Ga naar de focus die je aan wilt passen en tik daarop.
3. Kies daarna ‘Voeg schema of automatisering toe’. Je kunt vervolgens een tijd instellen en/of een specifieke locatie waar en wanneer je wilt dat een bepaalde focus ingaat.

Je telefoon updaten?
Verschijnt de Focus functie nog niet bij jou in beeld bij ‘Instellingen’? Dan is het wellicht nodig om je telefoon te updaten. Heb je hulp nodig met het installeren van deze update op je telefoon of komt je er niet uit met scheiden van werk en privé? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder!