Oude iPhone

We kennen het bijna allemaal, na een paar jaar wordt het tijd voor een nieuwe iPhone. Je merkt dat dat de batterij minder is geworden maar wat ga je doen met de oude iPhone wanneer je een nieuwe iPhone hebt gekocht?

 

 

Tegenwoordig is een schoner milieu een steeds belangrijker aspect in onze samenleving. Het is zonde om een nog werkende iPhone zomaar weg te gooien. We zijn daarom op zoek gegaan naar manieren om je oude iPhone nieuw leven in te blazen.

 

 

iphone beveiligingscamera

Gebruik je iPhone als beveiligingscamera

Je oude iPhone kan nog prima dienst doen als beveiligingscamera. De iPhone heeft tenslotte al jaren een prima camera. Er zijn verschillende apps die je kan gebruiken om je iPhone als beveiligingscamera in te zetten. Je kan in de Appstore zoeken naar bijvoorbeeld Alfred Home Security Camera of Manything. Deze apps moeten op beide apparaten ingesteld worden, zowel op de oud als de nieuwe iPhone.

 

 

iphone music

Gebruik je oude iPhone als muziekspeler

Je oude iPhone kan nog prima dienen als muziekspeler. Je loopt nu niet tegen de beperkingen aan van een slechte batterij omdat de iPhone over het algemeen aan de lader verbonden blijft met het stroomnetwerk. 

Je kan je oude iPhone synchroniseren met iTunes om te genieten van je eigen muziekbibliotheek. Maar omdat je de iPhone aan je Wi-Fi netwerk gekoppeld is kan je ook gebruik maken van de moderne streamingdiensten, podcasts en luisterboeken. Zo is je oude iPhone nog prima inzetbaar.

 

 

 

E-reader iphone

Gebruik je oude iPhone als e-reader

Als het scherm van je oude iPhone nog prima in orde is kan je deze als e-reader gebruiken. Het scheelt ook nog eens kosten want een e-reader hoef je dan niet meer aan te schaffen. Vooral de Plus modellen van de iPhone reeks zijn hier uitermate geschikt voor. Wil je niet gestoord worden? Schakel dan de Wi-Fi verbinding uit van je oude iPhone en haal de simkaart eruit. Zo heb je gegarandeerd ongestoord leesplezier.

Er zijn verschillende manieren om e-boeken op je oude iPhone te zetten: 

  • Handmatig met de Boeken app die op vrijwel iedere iPhone staat;
  • Via de computer met behulp iTunes;
  • Boeken lenen via de onlinebibliotheek.nl of de iTunes store op je iPhone.

 

 

iphone alarm

Gebruik je oude iPhone als wekker

Wil je een ongestoorde nachtrust maar toch op tijd wakker worden? Hier kun je prima je oude iPhone voor inzetten. Want als je de simkaart eruit haalt en de Wi-Fi uitschakelt heb je gegarandeerd een ongestoorde nachtrust.

De ingebouwde wekker-app die standaard op je iPhone staat geïnstalleerd biedt aardig wat mogelijkheden. Zo kun je ‘Bedtijd’ instellen waarbij de iPhone je een berichtje stuurt met de melding dat het tijd is om te gaan slapen. Ook kun je instellen dat de iPhone rustig opbouwende wekker geluiden produceert zodat je rustig wakker kunt worden. Hoe fijn is dat! 

 

 

 

iphone kids

Ideale spelcomputer voor de kinderen!

Voor kinderen is een iPhone geweldig! Dit komt omdat er duizenden spelletjes in App Store beschikbaar zijn. Wij raden dan ook aan om je oude iPhone in te zetten als spelcomputer voor de kinderen. We zien in ons servicepunt regelmatig iPhones die gevallen zijn dankzij kinderhanden. Een ongelukje ligt op de loer maar met je oude iPhone is dat lang niet zo erg als met je nieuwe toestel.

Wat leuke spelletjes voor de kids:

  • Fruit Ninja: Supersnel digitaal fruit snijden;
  • Angry Birds: Het object van de vijand proberen te vernietigen;
  • Pokémon Go: Actief op pad om alle Pokémons te verzamelen voor je battle;
  • Lego Kids: Op avontuur met je favoriete Lego-personages.

 

Maak er iemand blij mee

Via MacHelp kan je je oude iPhone verkopen. Hierbij geldt dat het niet een te oud model moet zijn. Maar of je hem nou verkoopt of weggeeft er is altijd wel iemand blij mee. Mocht je hem verkopen dan scheelt dat ook alweer wat op de aanschafprijs van de nieuwe iPhone.

Al is het weggeven aan je kids zoals hierboven beschreven ook ideaal! Of geef je toestel aan opa of oma. Zijn zij ook helemaal bij de tijd en kun je geregeld met ze Whatsappen of Facetimen.