Een zeer gewaardeerde functie op de Apple watch is de theatermodus waardoor je Apple watch verduisterd wordt tijdens een theater of bioscoop bezoek. Helaas is het op je iPhone niet mogelijk om de theatermodus in te schakelen zoals dit op de Apple watch wel het geval is. In deze tip behandelen we de Focus functie op de iPhone waardoor het wel mogelijk is om je iPhone zo in te schakelen dat deze je niet stoort in het theater zoals de Stadsgehoorzaal hier in Kampen.

Met de Focus functie zorg je ervoor dat hinderlijke meldingen en geluiden beperkt worden wanneer jij deze functie inschakelt. Het voordeel van de focus functie is dat deze ervoor zorgt dat je elke melding of telefoongesprek gewoon ontvangt op je iPhone maar dat je niet gestoord wordt tijdens bijvoorbeeld een theaterbezoek.

Een nieuwe focus aanmaken doet je als volgt:

Ga naar instellingen op je iPhone.

Theatermodus_inschakelen_op_je_iPhone_1.jpg

Tik op het kopje focus

Tik hierna op het plus icoon in de rechterbovenhoek

Theatermodus_inschakelen_op_je_iPhone_2.jpg

Kies voor een aangepaste focus

Theatermodus_inschakelen_op_je_iPhone_3.jpg

Kies nu de naam die je aan de Focus wil geven, inclusief de kleur en het logo.

Theatermodus_inschakelen_op_je_iPhone_4.jpg

In dit geval geven we de Focus de naam theater.

Theatermodus_inschakelen_op_je_iPhone_5.jpg

Na de naam te hebben vastgesteld kiezen we de personen die je wel mogen storen tijdens een theaterbezoek, in dit geval voegen we niemand toe omdat we eigenlijk niet gestoord willen worden tijdens een theaterbezoek. Mocht het zo zijn dat iemand je toch dringend wil spreken dan diegene je meerdere keren bellen waardoor het toestel alsnog over gaat. Mocht je gebeld worden dan krijg je nog wel geluid tijdens een oproek dus het is raadzaam om je iPhone ook in de stille modus te zetten.

 Theatermodus_inschakelen_op_je_iPhone_6.jpg

 

Naast de personen die jou wel mogen storen is het ook mogelijk om Apps toe te voegen aan de focus functie welke jou wel of niet mogen storen.

Theatermodus_inschakelen_op_je_iPhone_7.jpg

In dit geval kiezen we voor Sta geen Apps toe

Theatermodus_inschakelen_op_je_iPhone_8.jpg

Nu is het aanmaken van de Focus functie gereed.

Theatermodus_inschakelen_op_je_iPhone_9.jpg

De Focus functie is klaar en nu kan je genieten van een voorstelling zonder gestoord te worden.