Gezinsdeling; wat is het en hoe werkt het?

Uiteraard geldt voor alle MacTips: kom je er niet uit? Neem dan gerust contact met ons via onderstaand contactformulier.

 

Wat is gezinsdeling?


Gezinsdeling maakt het mogelijk om aankopen uit te wisselen tussen verschillende Apple ID's. Dit houdt in dat familieleden elkaars aankopen kunnen downloaden terwijl de aankoop eenmalig hoeft te worden gedaan. Dit geldt voor apps, gekochte muziek, films, boeken en Apple Music. Ook wordt er automatisch een gezinsagenda aangemaakt en kunt je de locatie onderling delen.

 

Werking

Degene die de gezinsdeling start zal het gezinshoofd worden. Let op: hiervoor heb je een creditcard nodig. Het gezinshoofd kan gezinsleden uitnodigen en beheert de betalingen die via zijn of haar creditcard verlopen. De minderjarige leden kunnen om toestemming vragen een app te kopen, waarna het gezinshoofd en ouder/voogd kinderen toestemming kan geven.

Activeren

Gezinsdeling kan worden ingeschakeld

Op iPhone/iPad/iPod Touch bij de instellingen-app: —> iCloud —> gezinsdeling.
Op de Mac bij  —> systeemvoorkeuren—> iCloud —> beheer gezin

Voordelen

Het grote voordeel van het activeren van gezinsdeling is het eenmalig aanschaffen van betaalde apps (bijvoorbeeld TomTom) waarna het hele gezin hiervan gebruik kan maken. Hiervoor is niet steeds het wachtwoord van de eigenaar vereist, maar kan je blijven werken met je eigen Apple ID + wachtwoord. Bovendien kunnen kinderen onder de 18 gebruikmaken van een AppleID dat door hun ouders beheerd kan worden.

Gezinsdeling 1
Gezinsdeling 2
Gezinsdeling 3
Gezinsdeling 4 Gezinsdeling 5 Gezinsdeling 6