AppleID/iCloud beveiliging

Uiteraard geldt voor alle MacTips: kom je er niet uit? Neem dan gerust contact met ons via onderstaand contactformulier.

Tip

Controleer of je beveiligingsinstellingen volledig en goed ingevuld zijn. Dit voorkomt veel tijd, moeite en energie als je jouw AppleID wachtwoord vergeten bent. In het ergste geval kunt je jouw iPhone, iPad of iPod touch niet meer gebruiken omdat je het wachtwoord van uw AppleID niet kan wijzigen. In ons servicepunt komen wij regelmatig problemen met het AppleID en de beveiliging daarvan tegen. In sommige gevallen heeft dit geleid tot het onbruikbaar worden van apparaten.

 

Algemeen

Het AppleID is een account dat je kunt krijgen bij Apple. Aan het AppleID zijn bepaalde diensten gekoppeld als iCloud, App Store, iTunes Store, iBooks store, etc. Het AppleID wordt aangemaakt met een bestaand e-mailadres (ziggo, kpn, Gmail enzovoort) of met een nieuw e-mailadres van Apple. Een (nieuw) e-mailadres van Apple eindigt met mac.com, me.com of icloud.com.

 

Beveiliging

Apple doet - naar eigen zeggen - erg haar best om de privacy van haar klant te waarborgen. Dit proberen ze onder andere door hun diensten goed te beveiligen. Bij het AppleID wordt dit gedaan door een wachtwoord, beveiligingsvragen, geboortedatum, een herstel e-mailadres en eventueel de twee-staps-verificatie.

Het komt voor dat mensen niet meer weten wat zij destijds hebben ingevuld bij de beveiligingsvragen. Hiervan heb je niet meteen last, tot het moment komt dat je jouw wachtwoord bent vergeten en je de beveiligingsvragen niet weet.

 

Wat te doen

Je kunt jouw gegevens controleren op appleid.apple.com. Wanneer je hier inlogt met je AppleID + wachtwoord kun je onder het kopje 'wachtwoord en beveiliging' beveiligingsvragen invullen en eventueel veranderen. Wij raden aan om gelijk de andere gegevens te controleren (geboortedatum, herstel e-mailadres, etc.).

Weet je jouw beveiligingsvragen niet meer of kom je er niet uit? Neem dan gerust contact op met onze support-afdeling via het onderstaande contactformulier. Wij kunnen dan een oplossing op maat bieden.