Een Google Workspace account is erg handig. Je kunt op elke computer bij je mail en al je documenten die opgeslagen zijn in de de Drive. Dus waar je ook bent, op welke computer je ook inlogt, jouw gegevens zijn beschikbaar. Het is alleen wel belangrijk dat je op een onbekende of publieke computer veilig inlogt, om jouw data te beschermen. Hieronder leggen we in 6 stappen uit hoe je dat kunt doen.

Heb je nog geen Google Workspace account en lijkt je dat handig? Contact ons dan. We leggen je uit hoe het werkt en helpen je graag met installeren.

Volg de volgende 6 stappen om veilig in te loggen op een onbekende computer:

1. Vraag aan de eigenaar/beheerder van de externe computer welke stappen zij ondernemen om jouw data te beschermen, worden de gegevens die jullie aanmaken van de computer verwijderd, of blijft alles staan.

2. Sla onder geen geval wachtwoorden op op de externe computer.

3. Zorg ervoor dat de externe computer nooit zonder jullie toezicht toegankelijk is voor externe partijen, blijf bij de computer, zorg ervoor dat de ruimte op slot staat, of log alles uit als je wegloopt van de computer.

4. Gebruik bij voorkeur een incognito/privé venster voor de webbrowser (Safari, FireFox, Chrome of Edge). Hiermee worden de caches binnen de browser gewist bij het sluiten van het venster, en wordt het google account uitgelogd.

Een incognitovenster is met de volgende sneltoets te openen:


Mac: CMD+Shift+N
Windows: CTRL + Shift + N.
Voor FireFox geldt
bij mac: CMD+Shift+P
bij windows: CTRL + Shift + p

5. Wees alert op het downloaden van bestanden, gebruik voor zover mogelijk de drive via de webbrowser en verwijder de bestanden die gedownload moeten worden. Vergeet de prullenbak niet te legen.

6. Log aan het einde alles met de hand uit, controleer naderhand in de beveiligingsinstellingen of er geen onbekende apparaten zijn blijven staan. Het overzicht van de apparaten is te vinden onder: https://myaccount.google.com/security

Wil je meer informatie over Google Workspace of heb je vragen over deze Google Tip, neem gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder!