Bij MacHelp gebruiken we onze Mac's met plezier en wisselen van het ene programma naar het andere om zaken te verwerken, kopieren en plakken.

Standaard onthoudt het klembord maar 1 actie. Zodra je iets anders kopieert dan ben je de vorige kopieer actie kwijt.


Om dat probleem te ondervangen maken we al enkele jaren gebruik van Jumpcut. Dit programma is klein, licht en effectief in het bewaren van je kopieer acties. Het werkt goed met tekst (bestanden en mappen wat minder).

Wanneer je Jumpcut downloadt (hier) sleep je het naar je programma map. Klik nu tweemaal op het programma.

- Wanneer je Mountain Lion of hoger hebt geinstalleerd dan krijg je een melding "Jumpcut is afkomstig van een onbekende ontwikkelaar en kan niet worden geopend." Dit komt door de nieuwe beveiligingsinstellingen van MacOS. 

RechtermuisklikOm deze melding te omzeilen dan klik je met de rechtermuisknop op het programma en klik je op "Open". Je krijgt nu de vraag of Jumpcut op updates moet controleren, sta dit toe (Yes). Boven in de menubalk verschijnt er nu een nieuw icoontje in de vorm van een schaar.


Als je hier op klikt dan vind je daar de kopieer acties die Jumpcut voor je onthoud (Het programma onthoud het vanaf het moment dat het actief is).

Vanaf nu onthoudt de Mac tot 40 kopieer acties, in het menu vind je 15 kopieer acties maar als je de toets Alt, CTRL, V indrukt en dan de V los laat dan kun je met de pijltje toetsen naar beneden en boven door je geschiedenis heen gaan.

Een screencast: