Vertaal webpages op iPhone of iPad

Microsoft Translator maakt het mogelijk om zonder storende advertentie een webpagina vanuit een andere taal naar het Nederlands te vertalen. Je hoeft ook niet te wachten op de versie van Google’s vertaalde pagina om te laden. Je krijgt een voortgangsmeter bovenaan de pagina die opvult naarmate de vertaling de 100% nadert. Het is zelfs mogelijk om door jou veel gebruikte verschillende talen alvast lokaal te installeren. Zo heb ik zelf naast het standaard Engels ook het Frans, Duits, Spaans, Portugees, Nederlands, Italiaans en Pools lokaal geïnstalleerd. 

De tekst wordt vertaald herplaatst op de reeds gedownloade pagina. Dat werkt van boven naar beneden. Je kunt dus vast beginnen met lezen terwijl de applicatie nog aan het vertalen is.Ook handig bij de Microsoft vertaal app is dat je gebruik kunt blijven maken van de Safari Reader View.

Om de Microsoft Translator in Safari op de iPad en iPhone te gebruiken moet je de app installeren en haar actie extensie gebruiken terwijl je een pagina bekijkt. Tik slechts op Safari’s shar pijl en tik dan de Microsoft Transelator icoon aan en het werkt.