Hoe houd ik mijn iPhone batterij gezond?

Voor iedereen is een belangrijk aspect dat je iPhone lekker lang meegaat op een accu. Om de condities van je batterij optimaal te benutten heeft Apple een nieuwe functie in het leven geroepen die de conditie van de batterij langer gezond te houden dit wordt geoptimaliseerd laden genoemd.


Bij geoptimaliseerd laden leert de iPhone wat je dagelijkse oplaad routine is. Wanneer je elke nacht je iPhone aan de lader aansluit en de lader in de ochtend weer van de lader af haalt dan begint de iPhone dit te herkennen. De iPhone zorgt ervoor dat de batterij niet de gehele tijd wordt opgeladen zoals dat voorheen ging maar nu laadt hij eerst op tot 80% en laad deze verder tot wanneer je de iPhone nodig hebt. Zo zorg je er voor dat de accu na een jaar of 2 jaar langer meegaat omdat er minder slijtage optreedt.

Hoe stel ik het in?

In sommige gevallen is het automatisch aangezet door Apple. Maar je kan het natuurlijk ook zelf aan en uit zetten. Dit kan door de volgende handelingen uit te voeren:

iphone gezond

Stap 1. Ga naar instellingen

iphone gezond instellingen

Stap 2. Ga naar batterij

iphone gezond instellingen

Stap 3. Kies voor batterij conditie

iphone gezond instellingen

Stap 4. Nu kan je geoptimaliseerd opladen aanzetten, zodat je de batterij geoptimaliseerd kan opladen en kan je langer genieten van een lange accuduur.

Vragen staat vrij!