appeltjes-1
Hoe je het ook wendt of keert, wanneer je een tekstbericht naar iemand stuurt, is dat slechts tekst.

'Nee dit weekend kan ik niet' kun je vriendelijk, kortaf of geïrriteerd zeggen. Wanneer je deze zin verstuurt als sms, kan de ontvanger moeilijk inschatten hoe jij het tekstbericht bedoeld hebt.

 

emoticons1emoticons2emoticons3

Met emoticons kun je een extra draai geven aan je tekstberichten. Wanneer je bij 'Nee dit weekend kan ik niet' een knipogende emoticon plaatst, komt het sms'je een stuk vriendelijker over!

 

Emoticons op je iDevice, het is mogelijk!

Je gaat naar je App Store en zoekt op de term 'Emoji emoticons'.

Er komen verscheidene bruikbare apps uitrollen. Voor sommige apps moet je betalen, maar de gratis versies zijn net zo goed!

Als je de volgende gegevens gebruikt om te zoeken, vind je in ieder geval een goede app!

App: Emoji Free! - gratis emoticons!

Gemaakt door: Awesomest Inc

emoticons4emoticons5emoticons6

 

Na het downloaden van de app open je hem. Hier wordt precies aangegeven welke stappen je moet ondernemen om gebruik te kunnen maken van de emoticons. Zie de tekst hieronder.

 

Sluit Emoji Free

Ga naar Instellingen - Algemeen - Toetsenbord - Internationale versies - Voeg toetsenbord toe.

Selecteer het toetsenbord Emoji.

Herstart je iDevice.

Start Emoji Free.

 

Nu ben je klaar om de emoticons te gebruiken wanneer jij dat wilt! Je kunt ze gebruiken bij het typen van een sms'je of bij het maken van een notitie, maar ook tijdens het twitteren en bij andere communicatieapps, zoals WhatsApp en PingChat!

 

In de app Emoji Free kun je zelf emoticons samenstellen en combineren. Je kunt er ook voor kiezen om de app te verwijderen van je iPhone. Je behoudt dan gewoon de mogelijkheid om emoticons te gebruiken!

 

Veel plezier met je emoticons!

Een MacHelpTip door Jules ©2011