images/mactips/Dynamische_bureaublad_achtergrond_afbeelding_op_je_Mac-1.jpg

Een van de grote vernieuwingen in Mac OS Mojave is de donkere modus. Met de donkere modus is er optie bijgekomen om je bureaublad te voorzien van een dynamische achtergrond. In deze tip leggen we uit hoe je een dynamische achtergrond kan downloaden en hoe je deze in kan stellen.

Dynamische achtergronden zijn niet zomaar afbeeldingen die gebruikt kunnen worden als achtergrond. Een dynamische achtergrond bestaat uit namelijk uit meerdere achtergronden zodat deze gewijzigd kunnen worden naarmate de dag vordert.

Op de website dynamicwallpaper.club kan je heel gemakkelijk een achtergrond downloaden. Wanneer je op de site bent aangekomen kan je naar verschillende achtergronden zoeken in de gallerij. Wanneer je een mooie achtergrond hebt gevonden, kan je deze downloaden uit de gallery. Ons advies is om een mapje aan te maken met ‘achtergronden’ in de map 'Afbeeldingen' en hier al je verzamelde achtergronden in te plaatsen.

Wanneer je de achtergronden hebt gedownload, kan je ze gebruiken als achtergrond voor je bureaublad. Hiervoor open je eerst 'Systeemvoorkeuren' waarna je naar het icoon ‘Bureaublad' en 'Schermbeveiliging’ gaat. In deze sectie open je het tabblad ‘Bureaublad’. Nu kan je op de plusknop drukken. Er wordt nu een nieuw venster geopend waar je de map "Achtergronden' kan selecteren.

apple desk desktop