Een van de grote vernieuwingen in Mac OS Mojave is de donkere modus. Met de donkere modus is er optie bijgekomen om je bureaublad te voorzien van een dynamische achtergrond. In deze tip leggen we uit wat hoe je een dynamische achtergrond kan downloaden en hoe je deze in kan stellen.

Dynamische achtergronden zijn niet zomaar afbeeldingen die gebruikt kunnen worden als achtergrond. Een dynamische achtergrond bestaat uit namelijk uit meerdere achtergronden zodat deze gewijzigd kunnen worden naarmate de dag vordert.

Op de website dynamicwallpaper.club kan je heel gemakkelijk een achtergrond downloaden. Wanneer je op de site bent aangekomen kan je naar verschillende achtergronden zoeken in de gallerij. Wanneer je een mooie achtergrond hebt gevonden dan kun je deze downloaden uit de gallery. Ons advies is om een mapje aan te maken met ‘achtergronden’ in de map Afbeeldingen. Zo kan je hier al je verzamelde achtergronden in plaatsen.

Wanneer je de achtergronden hebt gedownload is het de bedoeling om ze als achtergrond te gebruiken van je bureaublad. Hiervoor moet u de systeemvoorkeuren openen. Waarna u naar het icoon ‘Bureaublad en schermbeveiliging’ gaat. In deze sectie opent u het tabblad ‘Bureaublad’. Nu kun je op de plusknop drukken. Er wordt nu een nieuw venster geopend waar u de map achtergronden kan selecteren.

apple desk desktop

Vragen staat vrij!