Er is geen énkel bedrijf dat zó succesvol is als Apple, maar hoe komt dat eigenlijk?
MacHelp zet 5 redenen op een rij voor u.


1. Beperkt aanbod
Apple heeft een aantal producten waar het zijn pijlen op richt. De iPhone, iPad, iPod en Mac's als primaire verkoop. Door dit beperkte aanbod kan Apple veel aandacht geven aan de afwerking van zijn product. Onder het motto: "Als je het doet, doe het dan goed" Door die extra aandacht creëren ze een uniek product. Apple's uitgangspunt is dan ook dat ze de producten die ze zelf creëren ook zelf willen hebben.

2. Gebruiksgemak
Geen verborgen instellingen na een ingewikkelde reeks toetsencombinaties of swipe-bewegingen, "what you see is what you get". Het besturingssysteem van de iDevices en de Mac's zijn de meest gebruiksvriendelijke omgevingen op de markt. Niet alleen qua software en hardware is Apple gebruiksvriendelijk. Ook in hun service zijn ze uitmuntend. Zoals hierboven staat beschreven heeft Apple een beperkt aanbod. Hierdoor is het makkelijk voor de medewerkers van Apple om hun producten écht te leren kennen.

3. Prachtig
Het oog wilt ook wat, dat heeft Apple wel begrepen. Al hun producten zijn tot in de puntjes verzorgd, zelfs het kleinste detail wordt niet over het hoofd gezien. Apple werkt ook met hoogstaande materialen, dit alles gecombineerd resulteert in een práchtig product. Ook met het nieuwste product: "De Apple Watch" heeft Apple zichzelf weer overtroffen en heeft nog voor de release al een prestigieuze prijs in handen mogen nemen.
(bron: ifdesign.de)

4. Waarde van het merk
Apple heeft de afgelopen jaren een aardige reputatie opgebouwd. Consumenten hebben het één nog niet gekocht van Apple en verheugen zich al op het volgende. Termen als "Een Apple product hebben is cool" of "Iedereen heeft hem, ik wil hem ook!" zijn dan ook niet ongewoon. Een Apple product is niet alleen een leuk "hebbe-dingetje" en dat weten Apple-gebruikers maar al te goed. De geschatte waarde van Apple ligt rond de 670 miljard euro. Maar volgens experts is dit dramatisch onderschat. Volgens hun ligt de werkelijke waarde rond de 1.15 biljoen (!) euro.

5. Loyale fans
Menig gebruiker van Apple kan beamen dat het een verademing was bij de overstap. Natuurlijk is het voor sommige mensen even wennen, maar als je eenmaal de overstap hebt gemaakt wil je niet meer terug. Dit heeft Apple te danken aan hun enorm goede producten. De klanttevredenheid is bij geen enkel product zo hoog als bij die van Apple. De gebruikers van Apple producten worden ook niet voor niks Apple fans genoemd, tevens zijn de Apple fans de meest loyale ter wereld.

Apple Campus 2

Het nieuwe hoofdkantoor van Apple wat in aanbouw is.

Vragen staat vrij!