iPad Pro 2018

Onze eerste reactie bij MacHelp  is dat de nieuwe iPad Pro supersnel is en dat we erg blij worden van het nieuwe design. Je hebt nu echt een iPad in de handen.

Door middel van een nieuwe techniek genaamd liquid retina heeft Apple ervoor gezorgd dat de iPad ronde hoeken kan maken in een lcd scherm. Dit zorgt ervoor dat er nog maar een kleine rand over is op de iPad. Dit zorgt ervoor dat de 12,9 inch iPad Pro een stuk minder zwaar aanvoelt en dat de 11 inch qua grootte hetzelfde is gebleven als zijn voorganger. Ook worden we blij van de USB-C aansluiting die meer mogelijkheden biedt.

Onderaan de blog vind je een video van Apple: 5 Reasons iPad Pro can be your next computer.

Opslag

Dit jaar heeft Apple ervoor gekozen om de iPad uit te rusten met 64 GB, 256 GB, 512 GB en 1 TB opslag. In alles straalt deze iPad uit dat het een werkmachine is. Hij is snel, mobiel en door de USB-C aansluiting veelzijdig geworden. Het is daarom een logische stap om de 1 TB versie uit te brengen van de iPad. Het is tegenwoordig namelijk mogelijk om hoge kwaliteit film te bewerken op een iPad hiervoor heb je uiteindelijk wel meer opslag nodig. Wanneer iemand veel met video werkt zal deze snel voor de 1 TB optie gaan om zo voldoende opslag capaciteit te hebben.
Face ID

Een functie die ik heel erg handig vind is Face ID, met 1 swipe ben je in je iPad zonder dat je je toegangscode in hoeft te vullen. Face ID werkte voor het eerst op de iPhone X, hier werkte Face ID al goed. Nu is het op de iPad Pro weer een stapje sneller. Voordeel van het verwijderen van de homebutton is dat naast de iPhone X, XR, XS en XS Max ook deze iPad Pro een randloos design heeft gekregen.

USB-C

Zoals eerder benoemd heeft Apple voor het eerst USB-C ingebouwd in een iOS device. Dit biedt volgens ons mogelijkheden voor de toekomst. Wij zijn erg enthousiast over het feit dat je zo je iPad Pro kan gebruiken met de accessoires die je al had voor je MacBook Pro. Zo kan je een hub aansluiten met meerdere usb poorten, hdmi en ethernet en deze werken allemaal. Het enige nadeel die we hebben ondervonden is dat je niet zomaar een externe harde schijf aan kan sluiten omdat dit niet wordt ondersteunt door iOS. Je kan van de harde schijf alleen foto’s halen.
Smart Keyboard Folio

Het toetsenbord voor de iPad Pro is dit jaar ook vernieuwd. Een veelgehoorde klacht in het verleden was dat de achterkant van de iPad niet bedekt was. Dit is bij de nieuwe Smart Keyboard Folio eindelijk aangepakt. Doordat de aansluiting voor het toetsenbord naar de achterkant is verplaatst verwachten we tevens minder problemen. Ook biedt het toetsenbord bescherming voor de achterkant van je iPad Pro.

Apple Pencil 2

Een van de grootste vernieuwingen waar we erg enthousiast van werden die samen met de iPad Pro werd aangekondigd is de Apple Pencil 2. De Apple Pencil 2 neemt een aantal grote irritaties weg. Een veelgehoorde irritatie bij de Apple Pencil 1 is dat je moet opladen via de lightning poort van de iPad. Dit was onhandig omdat de pencil uit de iPad stak. Bij de iPad Pro (2018) heeft Apple er voor gezorgd dat de pencil door middel van een magneet aan de iPad kan blijven kleven. Dit zorgt ervoor dat je altijd je Pencil geladen hebt en dat hij dus ook tijdens het opladen niet meer uitsteekt. Omdat de Pencil nu een platte kant heeft kan deze ook niet meer zomaar van de tafel rollen en ligt deze fijner in de hand. Ook heeft Apple een tik functie in de iPad gebouwd die je voor verschillende doeleinden kan gebruiken in verschillende Apps. Zo is het in de notities App mogelijk om te schakelen tussen de pen en de gum door te tikken op de pencil.

Wist je dat we ook handige Apple Tips geven op onze site?
Mijn iPad gaat niet meer aan.

Neem ook eens een kijkje op onze online Mac Store

Vragen staat vrij!