MacHelp logo

Welkom bij MacHelp

Tap hier voor direct contact!

038 33 888 40

Telefonisch support is beschikbaar van maandag t/m vrijdag van 08:30 tot 17:00 uur.
Het servicepunt is geopend van maandag t/m zaterdag van 8.30 tot 17.00 uur.
Wat kunnen wij van MacHelp vandaag voor je doen?

MacTips

MacTips

Hoe zet je je iPhone X uit?

Alhoewel de kans waarschijnlijk klein is dat je je iPhone X ooit echt uit hoeft te zetten, is het toch handig als je weet hoe dat moet. Bij de vorige modellen kon je namelijk altijd een herstart forceren door de homeknop en de knop aan de zijkant tegelijk in te drukken, maar nu de nieuwe iPhone X geen homeknop meer heeft kan dat natuurlijk niet meer. Ook het gewoon uitschakelen van de iPhone X werkt iets anders dan normaal, dus wij vertellen je precies hoe het zit.

Op de gewone manier uitschakelen

Het gewoon uitschakelen van je nieuwe iPhone X kan op twee manieren. Allereerst is er een nieuwe manier zonder knoppen, die je kunt vinden in de Instellingen-app onder het kopje algemeen. Helemaal onderaan zie je Zet uit staan, waarna je de bekende schuifknop in beeld ziet. Door deze naar rechts te schuiven schakelt je iPhone X zich uit. Aanzetten kan dan weer met de aan/uitknop, of door je iPhone X aan te sluiten op een stroombron.

Natuurlijk kun je ook de knoppen op je iPhone X gebruiken om de iPhone uit te schakelen, maar dat gaat wel net iets anders dan bij de eerdere modellen. In plaats van alleen de aan/uitknop moet je zowel de aan/uitknop als een van de volumeknoppen ingedrukt houden, waarna dan de bekende schuifknop in beeld verschijnt.

Geforceerd je iPhone X herstarten

Bij vorige modellen was het ook mogelijk om je iPhone geforceerd te herstarten, bijvoorbeeld als je iPhone niet meer reageert. Bij de iPhone X gaat ook dit net even anders. Je moet nu een combinatie van knoppen achter elkaar indrukken, namelijk:

  1. Druk kort op de volume-omhoog knop
  2. Druk daarna kort op de volume-omlaag knop
  3. Houd nu de aan/uitknop ingedrukt totdat je het Apple-logo in beeld ziet

Je iPhone X start nu direct opnieuw op, wat handig kan zijn als het beeld niet meer reageert, want dan kun je natuurlijk de schuifknop niet meer bedienen.

SOS-modus

Naast deze knoppencombinatie heeft Apple ook nog een nieuwe combinatie ingevoerd, namelijk de SOS-noodmelding. Door de aan/uitknop en een volumeknop voor twee seconden in te drukken kun je snel 112 bellen en worden automatisch je medische gegevens en bepaalde contactpersonen weergegeven. Ook wordt Face-ID uitgezet, zodat niemand zomaar je telefoon in komt zonder je pincode te weten. Ook goed om te weten!
XtBUFaa.gif

Vragen staat vrij!


Vul uw naam in

Vul uw telefoonnummer in

Vul uw e-mailadres in

Stel uw vraag
Neem contact met mij op via

Invalid Input

Nieuwsbrief

Wil je de laatste MacTips en aanbiedingen van MacHelp ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

Ben je al ingeschreven, maar wil je je gegevens wijzigen. Klik dan hier.