MacHelp logo

Welkom bij MacHelp

Tap hier voor direct contact!

038 33 888 40

Telefonisch support is beschikbaar van maandag t/m vrijdag van 08:30 tot 17:00 uur.
Het servicepunt is geopend van maandag t/m zaterdag van 8.30 tot 17.00 uur.
Wat kunnen wij van MacHelp vandaag voor je doen?

MacTips

MacTips

Scherm delen met een Mac

Stel, je oma belt je op: ze snapt niet meer hoe ze Pages op moet starten. Je probeert heel geduldig uit te leggen dat ze Spotlight op moet starten en dan ‘Pages’ in moet tikken, maar ze snapt er weinig van. Want leg maar eens uit wat Spotlight is en waarom ze dan Pages in moet tikken. Gelukkig is er een simpele oplossing: het delen van je scherm. Met iOS en macOS kan dit heel gemakkelijk. MacHelp heeft voor jou drie verschillende opties om je scherm te delen verzameld.

Scherm delen met een Mac FacetimeFaceTime
De gemakkelijkste oplossing is eigenlijk een hele simpele: vraag de ander of hij een iPhone of iPad heeft. Bel dan via FaceTime naar dit deze iPhone of iPad en vraag aan de ander of hij zijn camera kan richten op zijn Mac. Je ziet direct wat er gebeurt op zijn scherm en je hoeft niks in te stellen. Daarom is deze optie ideaal als je gewoon snel even wilt meekijken.

Scherm delen met een Mac screensharingMet je Mac je scherm delen
Heb je te maken met twee Macs? Dan is het ook heel gemakkelijk om het scherm te delen. Je kunt zelfs de muis van de Mac van de ander besturen, zodat je snel de aanpassingen kunt maken die nodig zijn. Hiervoor moet de ander wel de optie ‘schermdeling’ hebben ingeschakeld, die je vindt via Systeemvoorkeuren > delen. Open dan Spotlight en zoek naar schermdeling, waarna je een Apple ID in kunt vullen. De ontvangende persoon krijgt dan een melding te zien met een uitnodiging om zijn scherm te delen. Als hij op accepteren drukt krijg jij gelijk zijn scherm te zien. Ook kan hij ervoor kiezen om jou het beheer over zijn scherm te geven.

Scherm delen met een Mac BerichtenVia de Berichten applicatie je scherm delen
Een andere manier om jouw scherm te delen is via de standaard Berichten applicatie. Selecteer de persoon van wie je het scherm wilt zien en ga naar ‘details’. Klik op de overlappende rechthoeken en selecteer ‘Vraag om scherm te delen’. De ander krijgt nu een uitnodiging om zijn scherm te delen, die hij direct kan accepteren. Ook is het makkelijk om op deze manier jouw eigen scherm te delen, om bijvoorbeeld iets voor te doen op je eigen Mac. Als je op deze manier je scherm deelt belt FaceTime ook automatisch de ander op, zodat je ook gelijk kunt vertellen wat de ander moet doen.

Scherm delen met een Mac QuicktimeTerugkijken
Wil je dat de ander nog een keer terug kan kijken wat je voor hebt gedaan? Met de Quicktime Player kun je een opname van je scherm maken via de menuoptie Archief > Nieuwe schermopname. Als de ander je de controle heeft gegeven over zijn Mac kun je dit zelfs voor hem aanzetten, zodat je dit niet eerst hoeft uit te leggen.

Voor iedereen
Genoeg mogelijkheden dus om mee te kijken met de ander, ook als deze niet zo technisch onderlegd is. Zo leg je gemakkelijk uit hoe een Mac werkt en hoef je niet altijd in de buurt te zijn. En zelfs als je niet achter je Mac zit is FaceTime ook nog altijd een oplossing. Je oma zal je dankbaar zijn!
Granny-needs-machelp.jpg

Vragen staat vrij!


Vul uw naam in

Vul uw telefoonnummer in

Vul uw e-mailadres in

Stel uw vraag
Neem contact met mij op via

Invalid Input

Nieuwsbrief

Wil je de laatste MacTips en aanbiedingen van MacHelp ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

Ben je al ingeschreven, maar wil je je gegevens wijzigen. Klik dan hier.