MacHelp logo

Welkom bij MacHelp

Tap hier voor direct contact!

038 33 888 40

Telefonisch support is beschikbaar van maandag t/m vrijdag van 08:30 tot 17:00 uur.
Het servicepunt is geopend van maandag t/m zaterdag van 8.30 tot 17.00 uur.
Wat kunnen wij van MacHelp vandaag voor je doen?

MacTips

MacTips

AppleID/iCloud beveiliging

Uiteraard geldt voor alle MacTips: komt u er niet uit? Neem dan gerust contact met ons via onderstaand contactformulier.

Tip

Controleer of uw beveiligingsinstellingen volledig en goed ingevuld zijn. Dit voorkomt veel tijd, moeite en energie als u uw AppleID wachtwoord vergeten bent. In het ergste geval kunt u uw iPhone, iPad of iPod touch niet meer gebruiken omdat u het wachtwoord van uw AppleID niet kan wijzigen. In ons servicepunt komen wij regelmatig problemen omtrent het AppleID en de beveiliging daarvan tegen. In sommige gevallen heeft dit geleid tot het onbruikbaar worden van apparaten.

 

Algemeen

Het AppleID is een account dat u kunt krijgen bij Apple. Aan het AppleID zijn bepaalde diensten gekoppeld als iCloud, App Store, iTunes Store, iBooks store, etc. Het AppleID wordt aangemaakt met een bestaand e-mailadres (ziggo, kpn, Gmail enzovoort) of met een nieuw e-mailadres van Apple. Een (nieuw) e-mailadres van Apple eindigt met mac.com, me.com of icloud.com.

 

Beveiliging

Apple doet - naar eigen zeggen - erg haar best om de privacy van haar klant te waarborgen. Dit proberen ze onder andere door hun diensten goed te beveiligen. Bij het AppleID wordt dit gedaan middels een wachtwoord, beveiligingsvragen, geboortedatum, een herstel e-mailadres en eventueel de twee-staps-verificatie.

Het blijkt echter dat men vaak niet meer weet wat zij destijds hebben ingevuld bij de beveiligingsvragen. Hiervan ondervindt u aanvankelijk geen hinder, tot het moment komt dat u uw wachtwoord bent vergeten en u de beveiligingsvragen niet weet.

 

Wat u kunt doen

U kunt uw gegevens controleren op appleid.apple.com. Wanneer u hier inlogt met uw AppleID + wachtwoord kunt u onder het kopje 'wachtwoord en beveiliging' uw beveiligingsvragen invullen en eventueel veranderen. Verder raden wij aan om tevens de andere gegevens te controleren (geboortedatum, herstel e-mailadres, etc.).

Weet u uw beveiligingsvragen niet meer of komt u er niet uit? Neem dan gerust contact op met onze support-afdeling middels onderstaand contactformulier. Wij kunnen u dan een oplossing op maat bieden.

icloud.png

Vragen staat vrij!


Vul uw naam in

Vul uw telefoonnummer in

Vul uw e-mailadres in

Stel uw vraag
Neem contact met mij op via

Invalid Input

Nieuwsbrief

Wil je de laatste MacTips en aanbiedingen van MacHelp ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

Ben je al ingeschreven, maar wil je je gegevens wijzigen. Klik dan hier.