MacHelp logo

Welkom bij MacHelp

Tap hier voor direct contact!

038 33 888 40

Telefonisch support is beschikbaar van maandag t/m vrijdag van 08:30 tot 17:00 uur.
Het servicepunt is geopend van maandag t/m zaterdag van 8.30 tot 17.00 uur.
Wat kunnen wij van MacHelp vandaag voor je doen?

MacTips

MacTips

Apple Music; waardevol of waardeloos?

Uiteraard geldt voor alle MacTips: komt u er niet uit? Neem dan gerust contact met ons via onderstaand contactformulier.

Inleiding

Onlangs is het nieuwe Apple Music verschenen. Apple Music is een 'streaming muziekdienst' vergelijkbaar met het bekende Spotify en het minder bekende Deezer. Het grote voordeel voor iPhone-, iPad- en Mac-gebruikers is het feit dat Apple Music standaard aanwezig is in iOS versie 8.4 en hoger en in de nieuwste versies van iTunes (12.2+) is ingebouwd. Apple Music komt met een gratis proefperiode van drie maanden.

 

Hoe werkt het?

 
Na het aanmelden (meer over de aanmelding onder het kopje 'Apple Music activeren').

voor Apple Music wordt er gevraagd naar persoonlijke muzieksmaak. Hiervoor kijkt Apple Music naar eerder gekochte muziek en voorkeursartiesten die gekozen kunnen worden bij de activering. Na het aanmelden heeft u toegang tot de Apple Music muziekbibliotheek. Dit houdt in dat u toegang heeft tot de complete muziekbibliotheek van Apple. Uitzonderingen zijn er wel, bijvoorbeeld speciale nummers die alleen voor albums beschikbaar zijn.

De muziek die lokaal op uw iPhone, iPad of Mac staan worden toegevoegd aan 'Mijn muziek'. Het is mogelijk om te zoeken in 'Mijn muziek' en in de collectie van Apple Music. Nummers/albums die in Apple Music staan kunt u vervolgens toegevoegd aan 'Mijn muziek', waarna het te vinden is in uw eigen collectie.
 

Streamen of lokaal

 
Het is mogelijk om de muziek uit Apple Music te streamen. Dit houdt in dat de muziek afgespeeld wordt vanaf het internet zonder dat het fysiek op het apparaat staat. Ook is het mogelijk om muziek offline beschikbaar te maken, zodat het ook te benaderen is zonder internetverbinding. De muziek is via een WiFi netwerk en via het mobiele netwerk te beluisteren. Het beluisteren en downloaden van muziek via het mobiele netwerk zal echter veel meer datagebruik als gevolg hebben. Houd dus rekening met een toename van het dataverbruik.
 

Apple Music activeren

 
Bij het activeren van Apple Music controleert Apple of er na de proefperiode van drie maanden voldoende kredietwaardigheid is om de aankoop van Apple Music te voldoen. Kredietwaardigheid houdt in dit geval in dat er meer dan €10 op uw account staat (op te waarderen met giftcards) of dat er een creditcard is gekoppeld. Daarna vraagt uw apparaat om Apple Music te kopen, de betaling vindt echter pas plaats ná de proefperiode en er wordt dus in eerste instantie niets afgeschreven.
 

Apple Music vs. concurrentie

 
Apple is met de muziekdienst weer een nieuwe wereld ingedoken. Voor Apple dus een nieuw gebied, maar voor Spotify een bekend gebied. Spotify zal dus op verschillende fronten verder en beter zijn dan Apple Music. Een groot voordeel van Apple Music is echter dat het onderdeel uitmaakt van de iOS versies en Mac versies. Hierdoor heb je geen aparte programma's nodig en sluit het mooi aan bij de huisstijl van Apple. Beide partijen hebben een aanbod van ruim 30 miljoen nummers.
 

Gezinsdeling

 
Gezinsdeling is een manier om aankopen onder verschillende AppleID's te delen. Dit geldt ook voor de aankoop van Apple Music. Voor €14,99 kunt u Apple Music aanschaffen voor het gezin. De iCloud gezinsdeling heeft een maximum van zes gebruikers. Dus de €14,99 voor Apple Music is te gebruiken door zes verschillende gebruikers. Meer over gezinsdeling vindt u in de tip over gezinsdeling.
 

Conclusie

 
Apple Muziek is een 'verse' speler op de markt. Kinderziektes zullen zeker aanwezig zijn, maar doordat Apple Music is geïntegreerd in iOS en iTunes op de Mac zal het een geduchte tegenstander kunnen worden van Spotify.
apple-music.jpg

Vragen staat vrij!


Vul uw naam in

Vul uw telefoonnummer in

Vul uw e-mailadres in

Stel uw vraag
Neem contact met mij op via

Invalid Input

Nieuwsbrief

Wil je de laatste MacTips en aanbiedingen van MacHelp ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

Ben je al ingeschreven, maar wil je je gegevens wijzigen. Klik dan hier.