MacHelp logo

Welkom bij MacHelp

Tap hier voor direct contact!

038 33 888 40

Telefonisch support is beschikbaar van maandag t/m vrijdag van 08:30 tot 17:00 uur.
Het servicepunt is geopend van maandag t/m zaterdag van 8.30 tot 17.00 uur.
Wat kunnen wij van MacHelp vandaag voor je doen?

MacTips

MacTips

Virusscanners, Cleaners, en meer...

We worden tegenwoordig plat gemaild over allerlei prachtige aanbiedingen van de nieuwste virusscanners, van onderhoudsprogramma’s als MacKeeper en CleanMyMac en ga zo maar door. Maar waarom zouden we die programma’s eigenlijk willen? Het kan je een veiliger gevoel geven, maar wat doet het in werkelijkheid?

Virusscanners

Iedereen wil dat zijn/haar Mac goed werkt en dat je er gebruik van kunt maken zonder je zorgen te hoeven maken over virussen, malware, etc. Het installeren van een virusscanner geeft vaak een veiliger gevoel, maar in werkelijkheid installeer je hem voor niks. De “huis-tuin-en-keuken”-gebruikers hebben namelijk nauwelijks tot geen kans om besmet te worden met een virus. Op het moment dat je allerlei dingen download van dubieuze websites, dan pas is het een risico. Maar dat heb je volledig in de hand.

MacKeeper, CleanMyMac, etc.

Er zijn verschillende programma’s verkrijgbaar die in een andere categorie vallen dan virusscanners. Ik neem in dit voorbeeld even twee bekende programma’s; MacKeeper en CleanMyMac. Als je op internet surft word je bijna plat gebombardeerd met pop-upjes die reclame maken voor deze programma’s. Maar wat doen ze nou eigenlijk?

* Ze ruimen “onbelangrijke” bestanden op (caches, zoals ze dit noemen)
* Ze verwijderen “System Junk” (Een term waar wij nog nooit van hebben gehoord...)
* Ze verwijderen overgebleven bestanden van verwijderde programma’s

macruitenwisserEn zo nog een heel aantal “handige” onderdelen. Maar al deze dingen doet Mac OS X zelf al! Wat we vaak meemaken is dat programma’s zelfs helemaal niet goed meer werken nadat er “system junk” bestanden of overgebleven bestanden worden verwijderd door MacKeeper of CleanMyMac. Het is dus een absolute afrader om deze programma’s te gebruiken.


Op het moment dat je problemen ervaart met je Mac, dan kun je deze beter even langs brengen, dan dat je met dit soort programma’s gaat experimenteren. Dit scheelt een hoop tijd, geld en energie.

Vragen staat vrij!


Vul uw naam in

Vul uw telefoonnummer in

Vul uw e-mailadres in

Stel uw vraag
Neem contact met mij op via

Invalid Input

Nieuwsbrief

Wil je de laatste MacTips en aanbiedingen van MacHelp ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

Ben je al ingeschreven, maar wil je je gegevens wijzigen. Klik dan hier.